Вівторок, 21 Травня 2024 р.
25 Квітня 2024

«ЗРОБЛЕНО В УКРАЇНІ». І КАМ’ЯНЦІ!

19 квітня в Кам’янці-Подільському відбулося відкриття першого у Хмельницькій області регіонального офісу «Зроб­лено в Україні» за участі заступника міністра економіки Віталія КІНДРАТОВА, нардепів, представників обласної та міської влад, керівників тергромад.

Ще в лютому ц.р. Президент Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ оголосив про початок роботи нової економічної платформи «Зроб­лено в Україні», яка має стати май­данчиком для постійного прямого діалогу держави і підприємців. Незабаром регіональні офіси, де підприємці можуть отримати консультації щодо програм підтримки від Уряду, місцевих і міжнародних проєктів тощо, почали відкриватися по всій Україні.
– Крім державних, будемо також пропонувати представляти в цьо­му офісі й наші регіональні програми, – зазначив перший заступник начальника ОВА Сергій ТЮРІН. – Задля того, щоб в одному міс­ці був зосереджений весь спектр можливостей для підприємців, які, прийшовши в офіс, змогли б розповісти про свою ідею, і їм змогли запропонувати низку інструментів для того, аби реалізувати власну справу. Тому цим відкриттям ми робимо великий ривок уперед, щоб наш національний продукт, наш національний виробник почува­-лися впевненими та конкурентоспроможними.
Такі офіси (простори) платформи відкриваються на базі філій обласних центрів зайня­тості, у Кам’янці це вул.Гунсь­ка, 9. Цей простір спрямований на мікро- та малий бізнес.
– Значущість цієї події важко переоцінити з огляду на два важливі моменти: перший – це єдиний із п’яти офісів в Україні, який відкрився в районному, а не, як зазвичай, обласному центрі. Друге – це те, що така честь випала саме Кам’янцю-­Подільському! Нашому прекрасному місту, якому я в тісній співпраці з міським головою Михайлом ПОСІТКОМ та Кам’янець-­Подільською міською радою на­магаємося повернути статус ре­гіо­нального лідера, котрим протягом багатьох сторіч володіло на­-ше Місто Сонця, – прокоментував подію народний депутат України Ігор МАРЧУК, який є головою підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Комітету ВРУ з питань економічного розвитку.

Як повідомили в ОДА, невдовзі такі офіси працюватимуть також у Хмельницькому та Шепетівці.