П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
28 Березня 2014

МАЗУРЧАК ВІДСВЯТКУВАВ У КАМ’ЯНЦІ ВЕСІЛЛЯ

Колишній міський голова Кам’янця-Подільського Олександр МАЗУРЧАК цього тижня повернувся до Кам’янця. Щоправда, на один день – аби відсвяткувати у рідному місті 25-річчя спільного життя з дружиною Тетяною Василівною.

МАЗУРЧАК ВІДСВЯТКУВАВ У КАМ’ЯНЦІ ВЕСІЛЛЯВідзначали срібне весілля у вузькому колі друзів і тих же свідків, котрі зафіксували своїми підписами народження нової сім’ї чверть століття тому. Крім гостей і гарного настрою, подружжя Мазурчаків привезло на місце святкування події (до ресторану «Три ставки») ще й каміння….

– Олександре Володимировичу, а навіщо ж каміння на весілля брати?

– Це каміння для нас доленосне.

З дружиною я познайомився 26 рокiв тому в Севастополi пiд час туристичної подорожi. Ми були в складi групи з Кам’янця-Подiльського. Сподобалися одне одному.

Пригадую, пiд час пiрнання дiстав з Чорного моря гарний камiнь бурого кольору i поклав його на пляжi. Через кiлька годин у зовсiм iншому мiсцi знайшов пiд водою майже такий самий камiнь з обiрваним краєм. Коли ми з Тетяною з’єднали їх, з’ясувалося, що це – двi половинки одного цiлого каменя у формі серця.

Через рiк пiсля знайомства ми одружилися і живемо щасливо вже 25 років. Знаю, що в Кам’янці вже разів двадцять розпускали чутки про наше розлучення, але ми ніколи про це навіть не думали.

– І в чому ж секрет щасливого подружнього життя?

– В терпінні та любові.

– Що подарували дружині?

– Зважаючи на те, що весілля срібне, я подарував Тетяні срібний браслет із аметистами та ложечку із зеленим камінчиком.

– Я так розумію, що в цих приємних клопотах Вас не дуже засмутила новина, що Ви більше не очолюєте Печерську райдержадміністрацію в Києві?

– Ні. Зовсім… Це нормальне явище, мені запропонували залишитися, але оскільки було прийнято рішення про звільнення всіх голів київських адміністрацій, то я не міг цього зробити. Всіх, значить всіх. Тим більше, що через два місяці буде перезавантаження влади в Києві.

Я маю де застосувати свої сили: є підтримка людей, надійшло декілька гарних пропозицій щодо роботи. У найближчі два місяці зосереджуся на робочій групі, яку створив віце-прем’єр Володимир Гройсман з питань реформування місцевого самоврядування. По-друге, починаю працювати першим заступником виконавчого директора Асоціації міст України, буду вести напрямок економічного розвитку. Також працюватиму над виборами.

– На якому рівні плануєте балотуватися? А головне, де – в Кам’янці чи Києві?

– У Кам’янці – ні. Розглядаю питання участі у виборах до Київської міської ради.

– Не на мера?

– Не приховуватиму: були люди, які висловили готовність профінансувати моє балотування на мера, проте залишилося занадто мало часу, тому не бачу сенсу це робити.