П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
12 Жовтня 2012

МІЛЬЙОНИ СТОМАТОЛОГІЧНОЇ ПОЛІКЛІНІКИ

МІЛЬЙОНИ СТОМАТОЛОГІЧНОЇ ПОЛІКЛІНІКИ  Незважаючи на те, що останнім часом у місті відкрилося чимало приватних стоматологічних клінік, міська все одно не втрачає своєї популярності. А цього разу маємо ще й привід про неї згадати: 17 жовтня мине 40 років із часу заснування Кам’янець-Подільської міської стоматологічної поліклініки. За цей час поріг закладу переступили близько 3 млн. пацієнтів. Зокрема, минулого року було зареєстровано близько 90 тис. відвідувачів. 

У наш час, мабуть, непросто знайти дорослу людину, яка б жодного разу не була у стоматолога. Причому останні тепер часто надають не лише лікувальні, але й естетичні послуги.

Варто згадати, що вперше амбулаторний прийом лікарів-стоматологів у нашому місті відбувся якраз 100 років тому. А кабінети для лікування зубів у Кам’янці-Подільському вперше з’явилися 1923 р. 1972-го почало працювати стоматологічне відділення при міській лікарні ім.Леніна, яке через декілька місяців трансформувалося в окрему поліклініку. Її розмістили на тодішній вул.Паризької Комуни (тепер Гунська). Першим головним лікарем поліклініки був Володимир БОНДАР. З 1976 до 2000 року цю посаду обіймав Анатолій КУШКО. За цей час поліклініка перемістилася на теперішнє місцезнаходження – вул.Гагаріна, 13, і відкрила філію на мікрорайоні Жовтневому (вул.Космонавтів, 8). 2000 р. головним лікарем призначили Павла ГРИНЧИШИНА, який і нині очолює поліклініку.

На сьогодні цей заклад розрахований на прийом 600 осіб у день (у дві зміни,

з 8.00 до 20.00). Проте навіть при такій місткості охочі полікувати зуби часто шикуються в чергу. В поліклініці працюють 148 людей, зокрема, 58 лікарів-стоматологів і 53 працівники медперсоналу. Закладу присвоєно вищу категорію акредитації від МОЗу. Також є четверо лікарів вищої категорії: Павло ГРИНЧИШИН, Іван ШЕВЧУК (обоє ортопеди), Станіслав СОЛОМОН (ортодонт, який освоїв технологію вирівнювання зубів брекет-системами) та Олександр МАЛАНЧУК (терапевт). Більшість лікарів мають першу категорію. Чимало з них уже досить знані та мають своїх постійних клієнтів. У поліклініці чотири відділення: терапевтичне (де можна пройти повне обстеження та полікувати зуби), хірургічне (видаляють зуби і проводять амбулаторні операції, зокрема пластику «вуздечок» губ і язика), дитяче (крім лікування, проводять профогляд у школах і дитячих садочках) та лікувально-ортопедичне (тут вкладають різноманітні протези, накладають коронки та нарощують зуби).

– Діє у нас і зуботехнічна лабораторія, де виготовляють майже всі можливі види штучних зубів (металокерамічні, металопластикові, нейлонові протези тощо), – розповідає заступник головного лікаря Олександр Маланчук. – Уже десять років працює кабінет імплантації. Ми стараємося йти в ногу із часом, адже чимало людей приїжджають до нас із інших регіонів

України (для прикладу, з Києва) та з-за кордону, де значно вищі ціни.

Особливих святкувань з нагоди ювілею у стоматполіклініці не передбачається, адже тут, насамперед, кипить робота, основне завдання якої – чудові усмішки клієнтів.