П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
6 Вересня 2013

ЛЮДСЬКА НЕДБАЛIСТЬ ОКРИЛЮЄ ТЕНТИ

Людська недбалість окрилює тентиЗа крок до біди опинився водій пасажирського мікроавтобуса, який 3 вересня їхав вулицею 30 років Перемоги. Чоловік і подумати не міг, що за мить просто посеред дороги на його автомобіль звалиться величезний тент, металева ніжка якого тільки дивом не розіб’є лобового скла і, власне, голови водія.

­ Уявляєте, як я налякався?! Їду від базарчика, раптом прямо на автомобіль летить щось велике і темне. Я не розумів, що робиться, хотів утекти, взяти вправо ­ а там автомобіль. Потім відчув удар, нічого не бачив, тільки оцю залізну стійку, яка мала влетіти мені в голову, ­ розповідає через декілька хвилин після події водій Олег, нервово докурюючи сигарету.

«Великим і темним» виявився «оболонівський» тент, який до зльоту стояв на літньому майданчику одного з магазинів. Поривом вітру його здійняло і понесло на проїжджу частину. Летючий тент зачепив «дев’ятку» і накрив «Mercedes». Поки водій останнього приходив до тями, обурений шофер ВАЗу, чекаючи правоохоронців, зателефонував до «ПОДОЛЯНИНА».

Зрозуміло, що саме сильний вітер змусив габаритну конструкцію «подолати» добрий десяток метрів. Але чи дотрималося керівництво магазину при встановленні тенту всіх правил? Постраждалі водії впевнені, що фірмовий намет не твердо стояв на ногах, бо жодних металевих штирів, бетонних плит чи інших засобів закріплення на встеленій плиткою літній терасі не було. Хоча, як нам пояснили в КП «Інспекція з контролю за благоустроєм і санітарним станом міста», такі стаціонарні намети закріплюються спеціальними чотирма бетонними плитами по 50 кілограм кожна.

­ Просто дуже вітер сильний, ­ пояснив представник магазину, котрий взявся вирішувати ситуацію.

­ Виходить, конструкція не була закріплена? ­ допитуємося.

­ Була.

­ А чим?

­ Це знає той, хто її встановлював, ­ фірма «Оболонь». А я не знаю. Сталося те, що сталося. Слава Богу, що нікого не покалічило. У моїх інтересах владнати питання, щоб міліція оформила пригоду, а люди отримали страховку.

І все­таки «літаючі» тенти ­ це ненормально. Адже таких конструкцій у місті немало, та й віт­ри у нас бувають часто. Уявляєте картину? Невже нікому до цього немає діла, поки тенти падають благополучно?