П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
8 Червня 2012

ВСЕ СВОЄ НОШУ З СОБОЮ, або КУДИ ПОДАТИСЯ, КОЛИ ТЕРПІТИ НЕСИЛА?

Днями до нашої редакції звернувся кам’янчанин Борис БІЛОУС, який 32 роки тому будував сквер «Гунські криниці». Чоловік поскаржився, що впродовж декількох десятиліть керманичі міста не можуть облаштувати тут громадський туалет. 

– Водойма – улюблене місце відпочинку кам’янчан і туристів, тут проводяться культурно-масові заходи, зокрема й для дітей. А ось справити природну потребу немає де. Тож виходить, що ця проблема не вирішується ще з 80-х років, коли будувався сквер, проте проектний інститут не передбачив тоді громадської вбиральні, – обурювався кам’янчанин. 

2010 р. міська влада розпочала будівництво підземного туалету на «Гунських криницях». Його вартість була приголомшливою, оприлюднили цифри ледь не у 600 тис.грн. Тодішні депутати міськради висловили сумніви щодо відповідності бю­джету будівництва реальним затратам, тож згодом справу припинили, а днями збудовану коробку розібрали.  

ДО ВІТРУ – ХТО КУДИ

Що ж робити тим, хто тут відпочиває: похапцем бігти додому, шукати відлюдні місця чи заходити в громадські заклади харчування? Кожен робить по-своєму. Хтось іде через дорогу в піцерію чи кафе, хтось намагається добігти додому, не замочивши штанів, інші – шукають кущі. 

Чи є вихід із цієї ситуації? Саме з цим запитанням ми звернулися до заступника міського голови Сергія БАБІЯ.

– На наше замовлення виготовили сучасний каналізований модульний туалет, який встановлюється безпосередньо на каналізації. Його плануємо до кінця червня облаштувати на «п’ятачку», на перехресті вул.Соборна та пр.Грушевського. Міській казні туалет, виготовлений за антивандальною технологією, обійшовся у 200 тис.грн. Це буде сучасний, комфортний, охайний туалет із холодною та гарячою водою, який обслуговуватиметься КП «Побуткомбудсервіс». Плата за користування – 1 грн. До речі, така вбиральня стоїть на Хрещатику в столиці. В міру фінансових можливостей муніципальні туалети обов’язково встановимо у сквері «Гунські криниці» та парковій зоні мікрорайону Жовтневого. 

А поки бракує коштів на нужники, питання, де справляти природні потреби, залишається на сумлінні кожного з нас. І Вас, міські чиновники…