П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
25 Липня 2014

СТУДЕНТ ПДАТУ ВІДДАВ ЖИТТЯ ЗА УКРАЇНУ

Максим КОВАЛЬБезперервні вибухи «Града», постійний страх за власне життя та останні слова: «Мамо, в мене все добре! Не хвилюйся, я не на передовій». На цьому обірвалося молоде життя нашого земляка, третьокурсника ПДАТУ, 21-річного Максима КОВАЛЯ, який загинув 15 липня в зоні АТО, перебуваючи під Красним Лиманом у Донецькій області.

Максим народився та виріс у Шепетівці. Після школи вступив до ПДАТУ, на біотехнологічний факультет. Провчившись два роки на стаціонарі, перевівся на заочну форму навчання і пішов служити контрактником до Яворівської 24-ї окремої механізованої бригади. Паралельно зі службою складав іспити в університеті. Він дуже хвилювався, щоб у виші справи йшли добре.

– Це був надзвичайно спокійний студент, – згадує куратор курсу Оксана ЗЮБІНА. – Він ніколи не вирізнявся з-поміж інших, ні з ким не конфліктував, був чесним, добросовісним хлопцем. Це була дуже добра дитина, тому для мене взагалі дивно, чому він пішов служити. Війна – це не його…

СТУДЕНТ ПДАТУ ВІДДАВ ЖИТТЯ ЗА УКРАЇНУПроте Максим виявився патріотично налаштованою людиною і боровся на полі бою до останнього подиху.

– У нього були такі плани на життя! Він хотів піти вчитися далі на військового і дослужитися до офіцера, але трапилось горе, – розповідає мама Максима Наталія КИРИЛЕВИЧ. – У вівторок ми навіть і не пі­дозрювали, що таке може статися, бо він чергував не на тих блокпостах, які обстрілювали з усіх боків, а у себе в таборі. Постійно казав, що в нього все спокійно. Але о першій ночі нам зателефонували і сказали, що сина знайшли вбитим. Я й досі не можу в це повірити. Це була моя єдина дитина… Попрощатися з Максимом 18 лип­ня прийшло чимало рідних, друзів, знайомих і просто тих, кому боляче, що на сході гинуть наші люди, які відстоюють волю і свободу України. Максим Коваль хотів жити, мріяв про майбутнє, але війна не запитала про його плани і відібрала у нього найдорожче – життя. І хоча сьогодні хлопця вже немає, залишилася пам’ять про молодого Героя, яка жеврітиме в серцях людей. 

За даними Хмельницького обласного військового комісаріату, від початку АТО на сході України Хмельниччина втратила 6 військовослужбовців Збройних cил України.

Тетяна ХОПТЯР.