Четвер, 02 Травня 2024 р.
20 Червня 2014

КАМ’ЯНЧАНИ ДОПОМОГЛИ ВІЙСЬКОВИМ НА МІЛЬЙОН

Вщент забита «ГАЗелька» із допомогою для півсотні кам’янецьких вояків 18 червня вирушила до 7-го окремого батальйону територіальної оборони Хмельниччини (командир батальйону Олександр ГАЩУК), що дислокується на базі 19-ї ракетної бригади в Хмельницькому. Тут уже близько місяця мобілізовані з усієї області пригадують військове ремесло. За першим же наказом батальйон, чисельністю 450 осіб, направлять у зону проведення антитерористичної операції. Тож свій «привіт» і підтримку військовим передали підприємці та міська влада. Навідався до земляків і «ПОДОЛЯНИН».

ЗАХИСНИКИ ПОТРЕБУЮТЬ ЗАХИСТУ

КАМ’ЯНЧАНИ ДОПОМОГЛИ ВІЙСЬКОВИМ НА МІЛЬЙОН– Уже два тижні я проходжу військову муштру у складі батальйону, – каже 23-річний Максим КОСІНОВ, активіст кам’янецької Самооборони, який працює програмістом на підприємстві «Лактіс». – Харчування більш-менш нормальне, а ось умови проживання кульгають: на площі, розрахованій на 125 місць, оселилися 420 військових. Приємно, що відчувається підтримка небайдужих кам’янчан. Магазин «Петровський» подарував генератор, підприємці із ринку – бензопилу. За кошти земляків закуплено 13 спальних мішків і карематів. Настрій бойовий, усі присягнули на вірність Батьківщині й ладні до останнього боронити її цілісність і недоторканність. А також захищати батьків, дружин і дітей.

– Але для цього нам катастрофічно не вистачає бронежилетів, касок і тактичних жилетів. На весь батальйон ми маємо лише півсотні бронежилетів, – додає кам’янчанин Віталій ШТАНЬ­КЕ­ВИЧ.

Навідався до тата-захисника Олександра Штанькевича син ІллюшаПро потребу в захисті розповів і заступник командира батальйону по роботі з особовим складом майор Руслан КОНОВАЛОВ.

Щойно жителі міста про це дізналися, кинулися на підмогу. Місцевий активіст Роман БРАЕСКУ-СЕМЕНИШИН у столиці розшукав підприємство, яке за прийнятну ціну шиє бронежилети, використовуючи сертифіковані бронепластини 4 ступеня захисту. Вартість одного – 2100 грн. Через знайомих і поширену інформацію в соцмережах уже вдалося проплатити кошти за 11 бронежилетів. Найближчим часом їх передадуть із рук в руки кам’янчанам із батальйону. Також Романові вдалося розшукати людину, яка може із Німеччини передати каски високого ступеня захисту.

Долучитися до захисту відважних земляків зможе кожен охочий, перерахувавши гроші на вказаний рахунок. Також наші солдати просять бензинові «шмелі» для приготування їжі. Їх можна приносити в рибальський магазин «Три карасі», розташований на вул.Соборна, біля піцерії «Синьйор Помідор».

Долучитися до захисту відважних земляків зможе кожен охочий, перерахувавши гроші на вказаний рахунок. Також наші солдати просять бензинові «шмелі» для приготування їжі. Їх можна приносити в рибальський магазин «Три карасі», розташований на вул.Соборна, біля піцерії «Синьйор Помідор».

ЗБИРАЛИ ЄДИНОЮ РОДИНОЮ

А доки толокою збирають кошти на бронежилети, військові батальйону зустріли мікроавтобус із продуктами харчування від місцевих підприємців і необхідну техніку від міської ради. Як розповів заступник міського голови Сергій БАБІЙ, для потреб військових підприємці купили макаронні вироби, крупи, тушонки, консерви, печиво, олію, цибулю, картоплю, сало, цигарки, цукор, чай, сир ковбасний і товари особистої гігієни. Потурбувалися про наших військових колективи і власники магазинів №17, «Оріон», «Океан», «Султан», «Аріадна», «Віренея», «Вогник», «Мрія», супермаркетів «Фуршет», «Вопак», «Пакко», гуртового ринку КАМ’ЯНЧАНИ ДОПОМОГЛИ ВІЙСЬКОВИМ НА МІЛЬЙОНТОВ «Династія», ринку ТОВ «Вікторія», Центрального ринку КВЗП «Кам’янець-Подільський», ПП Володимир Мідзяновський, Андрій Андрухович і Наталія Павлюк.

Одноденний заробіток колектив виконкому й комунальні підприємства перерахували на придбання необхідної техніки та спецзасобів. Долучилися до гарної справи і депутати міськради. За ці кошти військовим закупили майже 2 км енергокабелю, 4 електрогенератори і 2 міні-електростанції.

Загалом же зі старту мобілізації кам’янчани підтримали армію майже на мільйон гривень.

Вчора, як повідомив Роман Браеску-Семенишин, від місцевих активістів і підприємців у батальйон було доправлено їжу, питну воду, каремати, 2 тисячі мішків для будівництва блокпостів та інші необхідні речі.

НАША ПІДМОГА УЖЕ В ДОРОЗІ НА СХІД

За минулий тиждень під патронатом організації «Волонтери КП» для військових на сході було зібрано понад 18 тис.грн., а також продукти, медикаменти, питну воду. Із накопиченої суми активісти придбали генератор та мастило до нього, тент, електропереноски, засоби гігієни тощо. Уже відправлено три партії допомоги під Маріуполь. Окрім того, на 4,5 тис.грн. дозамовлено медикаментів. Ще 3,2 тис.грн. виділено на закупівлю чотирьох радіопідстанцій для кам’янецьких військовослужбовців. Волонтери вдячні всім небайдужим кам’янчанам за підтримку і вкотре наголошують, що наші захисники потребують і моральної допомоги, тому існує потреба і в листах-подяках.