Понеділок, 06 Травня 2024 р.
10 Червня 2016

КАМ’ЯНЧАНИ ГОТУВАЛИ – МІЖНАРОДНІ СУДДІ КУШТУВАЛИ

КАМ’ЯНЧАНИ ГОТУВАЛИ - МІЖНАРОДНІ СУДДІ КУШТУВАЛИБільше як сотня кухарів із різних регіонів України 26-­28 травня демонстрували кулінарні здібності у Всеукраїнському конкурсі «Дні української кухні» у Львові. В масштабному гастрономічному форумі взяли участь і кам’янчани. І поки двоє шеф­-кухарів із Кам’янця­Подільського виборювали медалі, в складі суддів вишукані страви дегустувала й власниця готельного комплексу «Ксенія» Галина ЛОКАЙ.

Конкурс кулінарного мистецтва вже вдруге організовує Асоціація кухарів «Західна Шеф Група». Проводився він у львівському аеропорту ім.Данила Галицького, де досвідом приготування й подачі страв української кухні ділилися 120 учасників із західних і східних міст України, зокрема навіть із Донецька та Криму. Свої страви представляли й двоє кухарів кам’янецького ресторану «Ксенія». А от серед журі були не лише

українці, але й імениті гості із Сербії, Чехії, Румунії, Польщі, Ісландії, а також Прибалтики.

– Я вдруге мала нагоду представити наше місто і побувати в суддівському складі цього чемпіонату, – каже Галина Локай. – Це просто величезний досвід попрацювати разом із такими професіоналами, як, скажімо, віце-президент громадської спілки «Український кулінарний союз» Людмила Радченко, ректор школи готельєрства і ресторанного бізнесу в польському місті Познань Роман Давид Таубер, почесний президент і засновник Асо-ціації шеф-кухарів Сербії Джордже Костіч. Надзвичайно вразив майстер-клас найкращого кондитера Ісландії Марії Шрамко, яка прославилася вмінням створювати цілі шедеври із цукру та карамелі.

КАМ’ЯНЧАНИ ГОТУВАЛИ - МІЖНАРОДНІ СУДДІ КУШТУВАЛИПриємно, що нашим кухарям вдалося здивувати суддів такого заходу та зайняти призові місця. Бронзову медаль у номінації «Перша страва» виборола Ольга ПОБЕРЕЖЕЦЬ, яка готувала рибний суп-пюре. Виправдав усі надії й новий шеф-кухар «Ксенії» Андрій ЛАПАН – у двох номінаціях «Риба» та «М’ясо» він отримав золоті медалі.

Крім незабутніх емоцій і призових місць привезли кам’янчани й інші цінні подарунки. Голова колегії суддів Роман Давид Таубер вручив сертифікат на суму 2 400 євро для навчання кулінарії в Познані. Гарним презентом від чемпіонки світу з кулінарного мистецтва Марії Шрамко став сертифікат на участь у майстер-класі з виготовлення кондитерських виробів. Троє суддів, у тому числі й Галина Локай, отримали від організаторів золоті значки у вигляді карти України.

А сьогодні, здобувши кулінарний досвід, ресторан «Ксенія» запрошує скуштувати страви, які були презентовані у конкурсі «Дні української кухні».