Понеділок, 06 Травня 2024 р.
10 Червня 2016

ПРИЙШЛИ ЧАСИ НОВІТНІ…

30 жовтня 1968 р. газета «Прапор Жовтня» повідомила: «Напередодні славного комсомольського ювілею у міському парку ім.Леніна відкрито монумент на честь 50-річчя ВЛКСМ. Цей день став справжнім святом для комсомольців і молоді нашого міста».

ПРИЙШЛИ ЧАСИ НОВІТНІ…2 червня ц.р. члени міськвиконкому одноголосно проголосували за те, щоб у парку Героїв Євромайдану демонтувати пам’ятний камінь на честь 50-річчя комсомолу, оскільки на ньому є символіка, заборонена сьогодні в Україні. Зняту брилу граніту передано на зберігання в КП «Комбінат благоустрою».

До речі, в 1960-ті рр. в місті сформувався цікавий дует художників-монументалістів Сергія Гайха й Семена Розенштейна. Художнє оформлення інтер’єру бібліотеки ім.Затонського (нині Костя Солухи), книгарні «Кругозір», крамниць «Спорттовари» й «Квіти», ресторану «Стара фортеця», кімнати щастя в Кульчієвецькому будинку культури, мозаїчне панно «Підкорення космосу радянською людиною» в кафе «Супутник», пам’ятний знак до 50-річчя народження комсомолу – ось основні роботи творчого тандему. Нині в місті забрано з очей їхню останню уцілілу роботу…