Вівторок, 07 Травня 2024 р.
2 Грудня 2016

ЦІНА БЕЗПЕКИ «ТЕЩИНОГО» – 140 МІЛЬЙОНІВ

Чиновники нарешті заговорили про нагальну необхідність вирішення проблеми аварійності дорожньої ділянки з назвою «Тещин язик». Про розроблений проект капремонту дороги та його вартість повідомляють у Службі автодоріг області.

– Проект передбачає будівництво додаткової смуги руху на підйом, – розповів нам перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області Станіслав ВІНСЬКИЙ. – Крім того, він включає встановлення бар’єрної огорожі, відповідних дорожніх знаків, освітлення і, звичайно, новий тип покриття, яке б відповідало теперішнім вимогам щодо навантажень. На виконання цих робіт необхідно орієнтовно 140 мільйонів гривень. Ця пропозиція була озвучена в загальних рекомендаціях із приводу ремонту доріг області, і її вже розглядав голова обласної адміністрації. Лише після затвердження проекту «Укравтодором» можна буде говорити про виділення коштів.

З приводу «Тещиного язика» до українських урядовців вирішили звернутися й депутати обласної ради Микола ХАРКАВИЙ і Віталій ОЛУЙКО. Вони наполягають на необхідності терміново вжити заходів щодо реконструкції ділянки дороги, де за роки незалежності сталося понад 300 ДТП, в яких десятки людей загинули і сотні травмувалися.

«При проектуванні дороги в радянські часи не були враховані декілька факторів, основним з яких є величезний потік транспорту, – йдеться у зверненні. – Мало хто з водіїв дотримується встановленого швидкісного обмеження, але це не єдина причина аварійності. Річ у тому, що тут регулярно здійснюються різноманітні перевезення великоваговим транспортом. Багато вантажівок перевозять сипучі глинясті породи, які утворюють на дорожньому покритті тонкий шар слизу, що стає додатковим фактором небезпеки. Проте його вплив чомусь не враховується при розслідуваннях ДТП компетентними органами…».