Середа, 08 Травня 2024 р.
29 Грудня 2016

У НОВИЙ РІК БЕЗ УЛЮБЛЕНИХ КАНАЛІВ?

Доки одні кам’янчани активно скуповуються до Нового року, інші переймаються тим, що у святкову ніч можуть залишитися без улюблених телепередач, які показують центральні канали.

– Днями сусідка повідомила, що в новорічну ніч вимкнуть кабельне телебачення і можна буде подивитися лише державні телеканали. Виходить, що в новорічну ніч я залишуся без улюбленого «вогника»? – зателефонувавши до редакції, обурилася пенсіонерка Людмила Миколаївна.

По роз’яснення ми звернулися до директора ДП ТРК «Імпульс – ТБ» Бориса МАЛАНЧУКА. Він повідомив, що з 1 січня 2017 р. набувають чинності зміни до Закону України «Про телебачення і радіомовлення». Відтак домовленості між кабельними операторами і медіа-групами переходять у комерційну площину. Тобто, медіа-групи вимагатимуть у операторів кабельного телебачення плати за трансляцію. Втім стосується це лише провайдерів та операторів кабельного телебачення. Зміни не зачеплять ефірного та супутникового ТБ. Безкоштовно транслюватимуться «Кам’янець-Подільська телерадіокомпанія», «Поділля – Центр», «Дитяче телевізійне агентство», «Парламентський телеканал «Рада», «Культура», «UA: ПЕРШИЙ».

– Наразі ведуться перемовини з комерційними каналами щодо підписання контракту, – повідомив Борис Андрійович. – Провідні медіа-групи змушують нас купувати трансляцію цілим пакетом, що не вигідно ані нам, ані абонентам. Наприклад: якщо ми хочемо транслювати «1+1», то змушені взяти на додачу ще й «2+2», «ТЕТ» тощо. На сьогодні ми все детально вивчаємо та прораховуємо. Хочу заспокоїти наших абонентів: зовсім без каналів вони не залишаться, натомість ми запропонуємо інші варіанти. Поки що зарано говорити і про підвищення абонентської плати.

Втім любителям «блакитного екрана» хвилюватися не варто. Переглянути улюблені серіали та передачі вони зможуть по ефірному чи супутниковому ТБ. Тобто, кімнатні антени, цифрові приставки та он-лайн-сайти телеканалів коштів за перегляд поки що не беруть.