Субота, 04 Травня 2024 р.
27 Квітня 2018

ДОТАНЦЮВАЛИСЯ ДО ФІНАЛУ

Цього тижня багато кам’янчан підтримували інтернет-голосуванням Кам’янець-Подільський історичний державний музей-заповідник, який змагався у… танцях. Завдяки зусиллям понад 9 тисячі шанувальників, наш музей переміг і увір­вався до фіналу танцювального конкурсу «Museum Dance Off: Last Dance».

ДОТАНЦЮВАЛИСЯ ДО ФІНАЛУ«Museum Dance Off: Last Dance» – це п’ятий щорічний міжнародний конкурс танців, у якому беруть участь справжні професіонали з музеїв, галерей, бібліотек і архівів у всьому світі, демонструючи свої найкращі танцювальні якості.

Голосування за улюблений музей було вкрай запеклим, адже різниця між нашим музеєм і музеєм-парком «Аквінкум» (Угорщина) становила дві тисячі голосів, а від музею під відкритим небом у місті Сентендре (Угорщина) – три тисячі голосів.

– Акторів у відео немає, адже всі, хто знімався, – працівники музею, навіть головний герой – це наш інженер Ярослав БАБУХ, – коментує директор Кам’янець-Подільського історичного музею-заповідника Олександр ЗАРЕМБА. – Приблизно два тижні ми тренувалися, а сама зйомка, яку очолив кам’янецький режисер Андрій ЗАЄЦЬ, відбулася за три дні.

За словами директора музею, жодної винагороди за конкурс немає, адже сам процес зйомки приніс море позитиву та конструктивної командної роботи. Для музею готовий ролик – це прекрасна реклама, адже за декілька днів відео на «Ютюбі» передивилися понад 6000 осіб, велика частина яких – із-за кордону.

Отож, у фіналі нашому музею будуть протистояти представники з Австралії, Великобританії, США, Нової Зеландії, Канади та Мексики. Готуємося підтримувати наш музей у фінальній частині, яка відбудеться вже 14 травня.

Відео із запальним танцем доступне в Інтернеті.

Ігор КИРИЛЮК.