Середа, 01 Травня 2024 р.
19 Жовтня 2018

ВІТАЮ ВАС ЗІ СЛАВНИМ 100-РІЧНИМ ЮВІЛЕЄМ НАШОГО УНІВЕРСИТЕТУ!

Шановні студенти, випускники, викладачі та працівники Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка!

Сергій КОПИЛОВВітаю вас зі славним 100-річним ювілеєм нашого університету!

Створення 22 жовтня 1918 року Ка­м’янець-Подільського державного українського університету було знаковою подією не тільки для міста, а й для всієї України. Це стало можливим лише за активної участі української академічної спільноти, знаної своїм високим інтелектуальним потенціалом, непохитними науковими позиціями, прагненням утверджувати незалежну державу.

І сьогодні праця великого колективу університету є прикладом самовідданості та стійкості в розбудові просвітництва, осягненні наукових вершин, плеканні духовних традицій та українотворчості. За свою 100-річну історію заклад вписав яскраві сторінки в літопис Незалежної України, сформував міцну навчально-матеріальну базу, виріс у сучасний науково-освітній та культурний осередок, який підготував 90 тисяч спеціалістів для загальноосвітніх і спе­ціальних шкіл, дошкільних виховних закладів, академічних інституцій та управлінської сфери. Серед його ви­пускників – 70 докторів і майже 500 кандидатів наук, заслужені вчителі, діячі науки і техніки, працівники фізичної культури і спорту України, майстри спорту, 16 переможців Олімпійських ігор.

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка впевнено крокує в майбутнє, спільни­-ми зусиллями викладачів і студентів продовжує творити свою історію, намагається синхронізувати освітню діяльність з європейськими стандартами

організації науково-дослідної роботи й навчання молоді.

Вітаючи багатотисячне студентство, колектив, усіх випускників універси­-тету з цією знаменною датою, дякую за самовіддану працю і всебічну підтримку, зичу творчого натхнення, безконечного завзяття і сили у звершенні задуманих планів, нових перемог і плідних результатів в ім’я утвердження українства, всепереможних високої духовності та гідності.

Упевнений, що, пошановуючи свої академічні традиції, зберігаючи власну ідентичність та дбаючи про спадкоємність, наша alma mater успішно здолає всі виклики сьогодення. Попереду – друге століття успіхів!

Із повагою ректор Сергій КОПИЛОВ.