Субота, 27 Квітня 2024 р.
7 Грудня 2018

ЧОЛОВІКІВ ЧЕКАЮТЬ У ВІЙСЬККОМАТІ

Воєнний стан на певній території України добряче лоскоче нерви і кам’янчанам. Майже тиждень місто обговорює інформацію про те, що на підприємства масово приносять повістки із викликом чоловіків до військ­комату.

Володимир Возний– «Полюють» не лише на робочих місцях, а мало не на вулиці, – зателефонувавши до редакції, розповідає 56-річна ка­м’янчанка Віра Петрівна. – Мій зять, який працює на одному з комунальних підприємств, повідомив, що вони отримали майже півсотні повісток. Це ж якщо позабирають усіх цих чоловіків, хто ж там залишиться працювати?! А мого сусіда, інваліда з дитинства, не так давно з вулиці забрали до військкомату. Щоправда, після того, як його рідні вчинили бунт, хлопця відпустили.

І таких переповідок лише за поперед­ній тиждень «Подолянин» наслухався чимало. Прояснити ситуацію ми попросили військового комісара підполковника Володимира ВОЗНОГО. Він у свою чергу запевнив, що для хвилювань підстав немає, чоловіків викликають для уточнення даних, на війну ніхто нікого не відправлятиме.

– У зв’язку із оголошенням воєнного стану в Україні через збройну агресію з боку Росії в районі Керченської протоки проти кораблів Військово-морських сил Збройних сил України, у Кам’янець-Подільському об’єднаному міському військовому комі­саріаті відбувається оповіщення війсь­ковозобов’язаних, аби уточнити їхні дані, і за потреби відправити резервістів на навчання, – коментує Володимир Миколайович. – Такі заходи відбуваються на виконання вказівки начальника Генштабу – Головнокомандувача Збройних сил України генерала армії Віктора МУЖЕНКА. Про мобілізацію наразі не йдеться, лише про навчання оперативного резерву першої та другої черги. На навчальні збори відправ­ляють для допідготовки, перепідготовки за військово-обліковою спеціальністю. Збори проводяться в навчальних центрах із третього грудня в таких містах, як Кам’янець-Подільський, Старичі, Нова Любомирка, Десна, Васильків, Яворів. Дві групи ка­м’ян­чан на чолі з працівниками військкомату вже вирушили на перепідготовку, що триватиме близько двох тижнів. За тими, хто працює офіційно, зберігаються робочі місця, заробітна плата та всі гарантії як за війсь­ковослужбовцями військової служби.

Як зазначив військовий комісар, на сьогодні на підприємства різних форм власності, а також житлово-експлуатаційні об’єднання, ОСББ надіслано листи з вимогою в найкоротші терміни подати до військкомату списки чоловіків 1958-2000 рр.н. (включно), які працюють (зареєстровані чи проживають). У разі ігнорування, командування війсь­кового комісаріату буде розцінювати це як відкритий саботаж у підриві обороноздатності, територіальної цілісності України та залишає за собою право звертатися до правоохоронних органів контррозвідувальної та контрдиверсійної сфери службової діяльності.