Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
16 Серпня 2019

НАШІ САПЕРИ ПЕРЕВІРИЛИ ЯКІСТЬ

Військові Центру розмінування проінспектували, як проведено розмінування територій на сході України.

На виконання плану гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей на 2019 рік, затвердженого міністром оборони України під загальною координацією Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності МО України, продовжується очищення земель, які забруднені внаслідок збройної агресії Російської Федерації вибухонебезпечними предметами.
Із 2016 по 2018 рік за фінансової підтримки урядів США, Великої Британії, Німеччи­ни, Нідерландів, Норвегії, Фінляндії, Бельгії, Швейцарії, Європейського Союзу та Чеської Рес­публіки групи розмінування «HALO Trast» завершили очист­ку від вибухонебезпеч­-них предметів 11 ділянок у Ста­нично-­Луганському та Біловодському районах Луганської області загальною площею 66 гек­тарів, що еквівалентно 92 футбольним полям. Група зовнішнього контролю якості Центру розмінування провела інспектування цих ділянок для підтвердження їх відповідності міжнародним і національним стандартам протимінної діяльності.
8 серпня неурядова організація «HALO Trast» у Станиці Луганській передала 11 розмінованих ділянок представникам місцевих органів влади.
Унаслідок конфлікту населення на сході України не просто стикається із загрозою травм, спричинених мінами та іншими вибухонебезпечними предметами, а й втратило доступ до своєї землі, що могла б використовуватися для сільського господарства, розвитку інфраструктури. Тому розмінування земель не тільки сприяє підвищенню рівня безпеки, але й відновлює можливості для мирного життя, повертаючи землю для використання за призначенням.

Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міноборони.