П'ятница, 18 Жовтня 2024 р.
11 Липня 2024

З ДНЕМ ДЕРЖАВНОСТІ, КРАЇНО!

15 липня – День Української Державності


Які б історичні буревії не проносилися нашою країною, які б шалені вітри не віяли над нашим народом, одне залишається незмінним – прагнен­ня українців до самоствердження як незалежної нації, збереження української ідентичності та дер­жавності.
Сьогодні ми відчуваємо це, як ніколи, гостро. Бо платимо величезну ціну за те, щоб зберегти свою суверенну незалежну країну, платимо життями її найкращих синів і доньок. Але є дещо, що ворог ніколи в нас не зможе забрати, – це незламність наших воїнів, стійкість тих, хто чекає вдома рідних захисників, це щира віра в Перемогу і майбутнє. Адже держава – це не лише територія, а державність – не просто поняття. Для нас, українців, це плекана століттями мрія про незалежність, яка стала реальністю. І ми нікому не дозволимо її знищити.
З Днем Української Державності! З днем нашої сили, нашого нескореного духу! Хай горить він у серці кожного українця і українки як доказ того, що Українська Державність жива і житиме у віках, незважаючи ні на що.

Олександр АНУР’ЄВ,
начальник Кам’янець-Подільської районної військової адміністрації.


Державотворення України має глибоке коріння, яке сягає давніх часів заснування нашої сучасної столиці – Києва, серця древньої Київської Русі. Наша історія, сповнена славетних подвигів і видатних діячів, є непохитним фундаментом нашої державності.
Не дамо спотворювати, паплюжити чи калічити величну історію України і наших славетних пращурів. Ми збережемо історичну правду та справедливість, захищаючи їх від брехливих наративів, фейків, пропаганди краї­ни-агресорки і терористки.
Збережемо націю, звільнимо країну! Боротимемося до останнього, доки з нами Державний Герб, над нами гордо майорить Державний Прапор і лунає Гімн України.

Михайло ПОСІТКО,
Кам’янець-Подільський міський голова.


Українська державність – це національна свідомість, яка поєднує всіх українців. Цей день є можливістю для кожного з нас згадати нелегку долю своєї країни, повну боротьбу за незалежність, єдність та щасливе життя. Ми продовжуємо писати історію нації, яка переконливо довела всьому світу, що є непереможною. Нас об’єднує наше коріння, яке міцно тримає на рідній землі.
Бажаю, щоб цей день об’єднував українців по всьому світу, щоб ідентичність сприяла процвітанню Батьківщини, і щоб ми щасливо жили у своїй країні, розвивалися на своїй землі.
Російський ворог надовго запам’ятає, що таке українська державність, і чому не слід на неї посягати. Віримо в майбутнє України, яке будуємо разом, крок за кроком. Тож кожного українця – з його святом!

Михайло СІМАШКЕВИЧ,
голова Кам’янець-Подільської районної ради.